Menu imprez okolicznościowych

IMPREZY-OKOLICZNOŚCIOWE-PRZYJĘCIA-BANKIETY

Firma Pod Koziołkiem zajmuje się organizacją i kompleksowa obsługą imprez okolicznościowych. Pomaga w przygotowaniu uroczystości domowych, a także bankietów, imprez firmowych i innych wydarzeń. Zorganizujemy każdą uroczystość. Oferujemy naszym Klientom wiele opcji dopracowanego menu, chętnie także doradzimy przy planowaniu własnych kompozycji. Realizujemy catering na wysokim poziomie, zapewniając nie tylko wyśmienite dania, ale także piękne podanie. Nasze usługi cateringowe obejmują takie okazje, jak:
wesele, chrzciny, urodziny, studniówki, garden party, bankiety i bale, komunie, imprezy integracyjne, stypy.


Przykładowe menu

 Zupy


- Rosół drobiowy z makaronem
- Krem nelusko ( selerowy z kurczakiem i migdałami )
- Grzybowa z łazankami
- Barszcz czerwony
- Gulaszowa
- Żurek staropolski
- Chłodnik litewski


 Dania na ciepło


- Kotlet ala koziołek ( w złocistej panierce, nadziewany pieczarkami i żółtym serem )
- Pieczeń z karkówki w sosie własnym
- Rożki drobiowe nadziewane farszem mięsno warzywnym w lekkim sosie curry
- Strogonow drobiowy lub wołowy z kluseczkami połfrancuskimi
- Kotlet de vollaille nadziewany masłem z chrupiącej, złocistej panierce
- Zraz wołowy lub wieprzowy w sosie własnym
- Bitki wieprzowe
- Koperta drobiowa nadziewana szparagami, masłem i koperkiem panierowana z dodatkiem sezamu
- Pieczony schab ze śliwką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym lub grzybowym
- Szaszłyki marynowane w miodzie
- Karkówka po zbójnicku
- Roladki drobiowe faszerowane suszonymi pomidorami w sosie bazyliowym
- Kaczka pieczona
- Golonka gotowana lub pieczona po bawarsku

 Ryby


- Łosoś pieczony z sosem cytrynowym
- Pstrąg z pieca z warzywami
- Dorsz saute
- Mintaj z pieca lub panierowany

 Zakąski i zimny bufet


- schab w galarecie lub schab ze śliwką
- rolada z karkówki nadziewana oliwkami
- galantyna z kurczaka
- roladka drobiowa z warzywami
- polędwiczki drobiowe z warzywami
- brzoskwinie z musem drobiowym
- pierś z kurczaka
- szparagi w szynce
- jajko w szynce na sałatce
- galaretka drobiowa
- tatar wołowy
- polędwica po angielsku z sosem chrzanowym

 Ryby w galarecie


- pstrąg
- łosoś
- mintaj
- dorsz
- mintaj po grecku
- dorsz po grecku

 Sałatki


- tradycyjna jarzynowa
- ziemniaczana
- sałatka cesara z prażonym boczkiem, jajkiem grzankami i parmezanem
- sałatka kalifornijska z grillowanym kurczakiem i sosem tysiąca wysp
- sałatka grecka
- Hawajska
- sałatka tuńczykiem

 Dodatki do dań


- ziemniaki opiekane z ziołami
- ziemniaki z wody
- frytki
- ryż na sypko
- kluski francuskie
- pyzy
- kopytka

 Mięsa pieczyste w całości


- Prosiak faszerowany pieczony w całości
- Udziec wieprzowy

Kanapki i sałatki La-Tartine

Przekąski różne rodzaje. Proponujemy też eleganckie kanapki (tartinki) :-)

Więcej

Referencje

Współpracujemy z firmami:

Zobacz nasze referencje